torsdag 29 januari 2009

Vilket väder!

Våra grannar säger att det har varit mycket mer vinterväder sen vi flyttade hit. Från södra Kalifornien!. Senaste vinterovädret (oväder är ett mycket bättre ord än storm, som det kallas här), har nu varat sen i måndags. Då fick vi 10-15 cm under natten.
 
Posted by Picasa
Naturligtvis stängdes skolorna på tisdag, för här lamslås trafiken och livet i övrigt vid minsta snöfall. På eftermiddan var det sen dags för del två. Det bestog av sleet (=snöblandat regn), fast det var mera som väldigt smått hagel, som varade i flera timmar. När jag åkte från jobbet, var bilen helt täckt av ett islager, knottrig som utsidan på en apelsin. Det vädret fortsatte under natten, så på morgonen var gatorna täckta med 5 cm is. Underbart att köra på! Ingen skola igen. Och Christian grät förstås stora tårar – inte! Det skapade också ett islager på parabolen, och vi har varit utan tv i två dagar. Alla träd och buskar var också täckta av ett tjockt lager av is. Våra björkar är så böjda att trädkronorna når marken.
 

 
Posted by Picasa

Sen är det det här med snöröjning. Cincinnati har en alldeles egen variant. Lägg på massor av salt, så att snön blir snöblask. Låt sen bilarna köra, och hoppas att trafiken kör rent gatorna. Varför ploga? Inte att undra på att skolorna måste stängas, och folk inte kan ta sej till arbetet. Christian har nu varit hemma i tre dagar, och han hoppas på en fjärde i morgon.
Eftersom det snöar ute igen, kan det mycket väl hända. Vad han inte hoppas på är snöskottning.

 
Posted by Picasa


Ingen hot tub i kväll!

 
Posted by Picasa


 
Posted by Picasa


 
Posted by Picasa

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka härliga bilder, ser ju ut som härhemma ;-) ! Är inte så hemma på vilket väder som är det "normala" vintervädret hemma hos er, kan bara konstatera att det har snöat så mycket mer här hemma än vad jag tyckte att det gjorde när jag bodde till fjälls...

Ska banne mig sätta dottern på skottning nån dag, bara hon är hemma!

(snöröjningen lät under all kritik, det där jädra saltet borde bannlysas..förstår inte att det ska vara så poppis världen över)