söndag 18 januari 2009

Bara ett par dagar till!

Sitter och tittar på en konsert från Lincoln Memorial, med anledning av Barack Obamas val til USAs 44:e president. Symboliken av det som händer dom närmaste dagarna borde kännas av alla, men så är förstås inte fallet. Det var nån som sa att det inte går att underskatta intelligensen av det amerikanska folket, och tyvärr så måste jag hålla med. Trots all information till motsatsen, finns det en del människor, som i sin enfaldiget och okunnighet, envist håller tag i ett hopp att nånting ska hända att stoppa Barack från att bli president. Frågor har ställts om giltigheten av hans födelsebevis. Trots att överväldigande och klara bevis för dess giltighet har visats, tror en del att nånting ska hända i sista minuten, för att stoppa denna historiska händelse. När högsta domstolen om några dagar förklarar att det hela bara är nonsens, hittar samma människor nåt annat idiotiskt att hålla tag i. Det är ungefär som när jag får en email om nånting som så helt klart är osannolikt, men som ändå skickas vidare av så många, utan att dom kollar det hela.

På tisdag är det dags att för andra gången öppna champagneflaskan och fira Barack Obamas val till president. Det går inte annat än att tycka synd om dom som inte har nån känsla för vad som händer, eller inte ens har förmågan att se verkligheten som den är.

1 kommentar:

Anonym sa...

En tråkig vändning tog det i USA när man började blanda politik och religion. Grunddlagsfäderna var mycket noga med att USA skulle vara sekulärt och de första presidenterna, Washington, Adams och Jefferson var mycket noga med detta. Mycket talar dessutom för att den troligen mest intelligente presidenten någonsin, Jefferson faktiskt egentligen var ateist, humanist. Ingen politiker i USA numera kan nå framgång om inte han/hon då och då refererar till Gud. Ändå ser vi så tydligt just nu hur illa det går då religion och politik blandas.
Pappa