torsdag 8 maj 2008

Långa stafetten och annat springande

Har inte skrivit mycket om Christian’s löpande. Han hade ju benhinneinflammation ett tag och tävlade inte så mycket. Ett par veckor sen kändes det bra nog att han hann vara med att sätta nytt skolrekord på 4x400, med 3:23:60. Videotejpade förstås loppet, och om jag kan lista ut hur man lägger upp video på bloggen får ni kanske se det.

Sen började lårmusklerna göra ont. Antagligen har han kompenserat pga benhinneinflammationen. Vi tycker att det är bra att hans tränare inte pressar honom för hårt. Har sett alldeles för många som springer med skador och bara förvärrar det. Han har bara sprungit ett lopp på tävling dom sista två veckorna, och då passade dom på att sätta nytt skolrekord igen , den här gången på nånting som kallas distance medley, så nu har han del av två skolrekord. På fredag blir det tävling på hemmaplan, dvs Mason High School. Det är meningen att han ska springa långa stafetten.

Varje skola får bara ha två tävlande i individuella grenar. Mason HS har en kille som springer 400m på under 50 sekunder. Sen är det jämnt mellan Christian och en tolfteklassare, och då får gamlingen oftast springa. 4x400 är alltid sista grenen på tävlingarna, så det blir ofta en sen kväll. Återkommer med resultatet.

1 kommentar:

The Hanssons sa...

godmorgon

Ser att det är fullt upp med hs idrott och trädgård.Det gäller att ta tillvara dagarna att vara ute för i sanningens namn har det varit sparsamt med vårvärmen. Igår spelade fyran boll i hällande regn nere i Joyce Park och idag hade jag tänkt fixa på terassen men det blir ju inget med det i regnet.
Ha en bra helg.