tisdag 10 januari 2012

Tågstationen vid Södertörns Villastad, 1953 eller 1954

Jag och mamma vid Nedersta station (som påpekas i en kommentar kan det inte vara Nedersta), 1955? Tja, att kalla det för station är väl kanske lite överdrivet. Hållplats? Nä, det gäller väl bussar. Nånstans i hjärnan sitter ordet anhalt, men det låter inte riktigt rätt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Året innan jag träffade dig för första gången alltså.
//Lars E

Anonym sa...

Men jag tror inte på att det skulle vara Krigslida - Nedersta. Det fanns inte 2 spår där vid den tiden. Snarare Tungelsta station.
//Lars E

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Jag funderade också över det, men jag kommer inte ihåg träddungar vid Tungelsta station. Men du har rätt, det kan inte vara Nedersta.

Anonym sa...

Hej! Det är väl Södertörns villastad, tror jag. hälsn mamma

Bertil sa...

Södertörns Villastad! Nuvarande Farsta, där vi då en tid hyrde en möblerad dublett, innan vi flyttade till Krigslida.
Pappa

Bertil sa...

Södertörns Villastad hade ett lika fint gult stationshus som alla andra järnvägsstationer utefter Nynäsbanan. Det ligger bakom fotografen, jag, och kameran är riktad i banans väg vidare mot Nynäshamn.
Stinsen, Bertil Liss, senare VH-bo, vinkade av varje tåg med sin spade, som i andra änden hade en röd flagga för att stoppa tåg om det skulle behövas.
Jag försökte skicka lite bilder, men har datorkrångel (eller gubbkrångel).

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Jodå, visst kommer jag ihåg stationshuset. Vad jag inte kom ihåg var att perrongen var so smal. Det var därför jag inte trodde det var Södertörns Villastad.