söndag 22 januari 2012

Friidrottstävling

Så i fjol drabbades Christian av skador under både inom- och utomhussäsongen. Han var tvungen att avbryta det enda loppet han deltog i inomhus, och han sprang ett lopp utomhus (helt ur form) därför att skolan behöver ha ett visst antal deltagare.

På sista tiden har han haft känning av musklerna i bakre låret (hamstring), så han har inte kunnat träna fullt ut. Förra helgen tävlade dom i Iowa, och Christian sprang 600 meter och 4x400, utan att känna av alltför mycket.

Till helgen tävlade dom i Bloomington, Indiana. Eftersom det var den närmaste tävlingen under inomhussäsongen, hade vi länge planerat att åka dit. Även om Christian inte precis är i toppform, tyckte vi att vi skulle ta chansen, eftersom vi annars inte får en chans att se en tävling förrän mars eller senare.

Fredag. 400 meter. Christian känner av låret efter halva loppet, och hoppar av för att inte göra det värre. Han var naturligtvis väldigt deppad, men efter en massage och lite annan behandling kändes det mycket bättre. Vid det laget var det ganska oklart inför lördagen.

Lördag. 600 meter. Christian leder sitt heat från början till slut. Tiden blir en sekund bättre än förra veckan. Och han känner inte av låret.

4x400 meter. Christian springer fjärde streckan. Tredje killen ger honom några meters ledning, och dom vinner med lite mer marginal.

Slutfacit: en ganska bra tävling. Han är långt från i toppform, men lärde sej en del. Nu hoppas vi bara att skadorna håller sej borta, så att han kan träna ordentligt.

Nästa vecka tävlar dom på University of Chicago. Vi håller tummarna.

Fotot är från 600-metersloppet.

1 kommentar:

Bertil sa...

Vi är också tummhållare