tisdag 2 juni 2009

Ett snöpligt slut på friidrottssäsongen

Friidrottssäsongen avslutades i förra veckan med regionala tävlingar, kvalificering på onsdag, och finaler på fredag. Från distriktstävlingen veckan före, hade Christian kvalificeraty sej på 400 meter individuellt, och också på 4x200, 4x400 och 4x800. Eftersom det är en jäkla massa springande, hade Christian, liksom en lagkamrat (Jordan) med samma schema, bestämt sej för att bara springa stafetterna. Dom hade ganska små chanser att gå vidare till fredagens finaler på 400, så dom tyckte det var bäst att koncentrera sej på stafetterna. På 4x800 skulle Mason klart gå vidare till tävlingen nästa vecka för hela Ohio, på 4x400 hade dom en hyfsig chans, medan 4x200 knappast skulle hända. Jordan hade pådragit sej en lätt skada några dagar tidigare, men allt verkade bra i onsdags. Christian sprang första sträckan på 4x800, och hade det varit ett individuellt lopp, skulle det blivit nytt skolrekord. Sen såg Jordan bra ut i ca 25 meter, men sen gick det bara utför. Skadan kom snabbt tillbaka, och när han gav upp stafettpinnen var dom på åttonde plats. Eftersom dom fyra bästa går vidare var det kört. Tillsammans med Christian är han också den starkaste i laget, så med reserven lyckades dom bara kvala in till fredagen på 4x400. Då blev det sen bara en sjundeplats. Bättre lycka nästa år!

3 kommentarer:

The Hanssons sa...

Grabbarna gjorde vad dom kunde. Det behövs så lite för att det ska gå åt fanders. En liten skada och sen är det kört. marginalerna är små och man måste vara på absolut topp och h lite tur för att det ska räcka ända fram. Det är likadant i soccer, det räcker med att en mittfältare är skadad och så förändras hela laget. Vi håller tummarna för nästa år i friidrotten.
ha en bra vecka

Bertil sa...

Synd, men skador inträffar och när det är ganska jämnt, så betyder de mycket. Nya tag så småningom.

Kerstin sa...

Hejsan!
Vill titta in till dig och tacka för kommentaren du lämnat hos mig. Det är alltid kul när det kommer nya läsare till bloggen som lämnar ett avtryck innan de går.
Är det ert hus man ser i din header? I så fall måste ni ju bo i paradiset. Så vackert det ligger.
Önskar dig en fin söndag.
Ha det gott.