måndag 1 november 2010

Valet i USA är mycket mer skrämmande än Halloween nånsin kan vara

I kväll har vi haft besök av diverse monster, häxor och andra maskerade figurer. Ändå är det förstås inget riktigt skrämmande. Inte så på tisdag. Vad som då väntas hända med den amerikanska kongressen och kanske också senaten är verkligt och riktigt skrämmande. Det har det också varit förut, men på nåt vis verkar det allvarligare det här valåret. Före både valet av Nixon och framför allt Reagan, hade jag till och med sagt att om de valdes, skulle jag flytta tillbaka till Sverige. Så blev det inte. När det sen var dags för George W., hade jag inte ork att bry mej. Jag har fått inse att vad en stor del av de amerikanska väljarna tycker och tror är så skrämmande enfaldigt, och resultatet kan tydligt ses i det amerikanska samhället. Ingen barnledighet (jovisst, kanske några veckor utan lön), 50 miljoner eller så utan sjukförsäkring, 1 av 7 medborgare i fattigdom, enorm (och starkt ökande) skillnad mellan fattiga och rika, fler människor i fängelse än nåt annat land, etc, etc, etc. Jag bor helt enkelt i ett väldigt sjukt land, och tyvärr har vi i år kandidater som man inte ens kan karikatyrisera, eftersom de redan är helt galna. Några exempel är Sharron Angle, Ken Buck, Paul Rand, Joe Miller och, naturligtvis, Christine O’Connell. Dessutom ser vi dagligen tecken på att Sarah Palin vill bli vår nästa president. Då kanske jag faktiskt måste flytta härifrån.

Här följer några få exempel på idiotin som kommer från högerkanten i USA:

Joe Miller tycker att USA ska följa Östtysklands exempel på hur man bevakar landets gräns.

Ken Buck vill förbjuda alla aborter, även i fall av våldtäkt eller incest.

Rand Paul on health care: "The fundamental reason WHY MEDICARE IS FAILING is WHY THE SOVIET UNION FAILED -- socialism doesn't work.

Det finns ett oändligt antal exempel. Jag hade tänkt söka på internet, och lista fler av dem. I stället får ni en länk till Keith Olberman, som ger en utomordentlig redovisning för hur extremt ”the Tea Party” är.

1 kommentar:

Erik sa...

Man har slutat att förvånas.