onsdag 4 augusti 2010

Sverigedemokraterna förstår inte begreppet demokrati

Ni som tänker rösta på SD ser förstås inget fel med det här? Kan ni säga brunskjortor?

5 kommentarer:

Jimmy S. Windeskog sa...

Nu förstår jag, du är en antidemokrat som är för politiska rättegångar som statlig media skall få bestämma över.

Själv är jag för en demokratisk rätsstat.

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Jimmy - Min kommentar gällde Sverigedemokraternas beteende. Det verkar du inte vilja kommentera?

Anonym sa...

Hej!

Givetvis är inte behandlingen av journalisten på färjan trevlig.
Men i dagens mediatempo så faller klavertramp bort snabbt och ersätts av nya från andra. Med Internet har insynen och förmedlingen ökat.

Sett ur samhällssynpunkt, är SD viktiga som motpol i dagens debatt och beslut kring integration.
Båda sidor måste höras här kring integrationen.

Därav min röst på SD - det krävs två för att danska tango, så även i politiska beslut.

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Anonym - Jag har följt Sverigedemokraterna tillräckligt länge för att ha sett hur deras ideer har finslipats för att verka någotsånär rumsrena. Ändå lyser rasismen och xenofobin igenom. Jag har bott i USA tillräckligt länge för att se hur otroligt skadlig obegränsad och olaglig immigration kan vara. Håller t. ex. helt med vad som nu görs i Arizona. Håller också delvis med SDs immigrationspolitik. Bara delvis! Det finns också andra små delar av deras program som jag kan hålla med om. Absolut inte tillräckligt för att ens för ett ögonblick tänka pä att rösta på SD. Lägg till detta de rasistiska och homofobiska inslagen, och jag blir otroligt besviken att SD verkar ha en chans att komma in i riksdagen. Förhoppningsvis tänker tillräckligt många svenska röstare efter innan valdagen kommer. Läser man inte om 30 och 40-talets europeiska historia i skolan nuförtiden?

Båda sidor måste höras? Undrar om en del tyskar på 30-talet använde samma förklaring när de försvarade sin röst på Hitler?

Jox fd anonym sa...

Hej igen Ohio!

Visst läser man om 1930 talet med efterföljande WWII, i Sveriges skolor.

Men jag tror få ser samband mellan ett svenskt val 2010 och hur ett socialistiskt parti, fördärvade hela Europa med sin ledare A Hitler.

Visst har SD finslipat på samma sätt som S och V. Inte ser vi Mona Sahlin med Castro idag som på 70-talet och vi ser inte Lars Ohly på Nordkoreas ambassad vid nyår.

Om någon i SD:s namn står för homofobi och rasism har denna person missuppfattat politiken. Han eller hon bör snarast lämna SD isf.

Ber om ursäkt för att du på forum drabbats av sådan skit.

SD är en motpol för att två kan diskutera integration, istället för dagens monolog i ämnet.
Det handlar inte om ras, religion eller hudfärg, utan det handlar om att stanna upp för en sekund och försöka inse vad händer i Europa, klarar vi denna typ av folk- och kulturvandring, hur bemöter vi våra nya vänner bäst och vilka är våra krav de skall bemöta hos oss?

Ett kravlöst samhälle mot nyanlända fungerar inte. Stockholm en lördag kväll är inte södra Afghanistan i ett nomadsamhälle med manlig överlägsenhet.