tisdag 21 juli 2009

Sport, sport, sport

Tränarna på Christian’s skola är ju inte precis specialister på korta distanser, så vi bestämde oss för att låta honom träna en dag i veckan med en sprinttränare. Ashley Wilhelm blev rekommenderad av huvudtränaren för University of Cincinnati. Hon är sjukampare, och kom just på tionde plats i amerikanska mästerskapen. Hon har gjort mycket bättre tidigare, och var ordentligt besviken. Dom jobbade tillsammans i morse för första gången. Frugan var där, och blev riktigt imponerad. Mera viktigt var ju vad Christian tyckte, och han tror att det kan göra stor skillnad, och ser redan fram mot nästa gång.

Det har varit ett fantastiskt år för Masons långdistansare. Angela Bizzarri gick färdigt på Mason high school för ett par år sen, och är numera på University of Illinois. Först vann hon 5000 meter på collegemästerskapen. Sen kom hon trea på amerikanska mästerskapen.

Sen är det då Zack Wills. Han börjar i elfte klassen till hösten. Vann 3200 meter i Ohiomästerskapen för high school, kom tvåa i amerikanska high school-mästerskapen. Sen vann han 3000 meter i uttagningen till World Youth Competition som hölls för ett par veckor sen i Italien. Väl där kom han på nionde plats i finalen. Såg förresten att Sverige gjorde bra ifrån sej.

Bli inte förvånad om båda så småningom ses i olympiska spelen.

Inga kommentarer: