söndag 4 september 2011

Tomater






I fjol blev tomatskörden medioker, så i våras planterade jag tomatplantor på ett nytt ställe. På södersidan av huset. Men sol bara till klockan 3 eller så. Efter det blir det skugga pga av alla a träd. Så jag var lite orolig att det inte skulle bli tillräckligt med sol.


Så här såg det ut 5 maj, nyplanterat.



Två veckor senare



79 dagar efter plantering



Omogna tomater



Tre månader efter plantering skördade vi så här mycket minst varannan dag. Cherokee Purple, Lemon Boy, Old German, Husky Cherry.

Det varade i ett par veckor. Sen tog plantorna en liten vila. Nästan inga tomater. Har ingen aning varför. Nu är plantorna fulla av gröna tomater igen. Om ca en vecka får vi njuta igen. Det blir svårt att äta tomater från affären igen. Smaken (eller rättare sagt frånvaron av smak) kan ju inte alls jämföras med de egna.













2 kommentarer:

Bertil sa...

Mina tomater hinner nog inte mogna. Sommaren har varit för kall och regnig.
Ann-Christin

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Just nu har vi massor av gröna tomater, och jag börjar bli lite orolig. Det ska vara molnigt och regn hela veckan, och även om högsta dagstemperaturen håller sej kring 20-24 grader, kanske de inte får tillräckligt med sol. Inte precis som i Los Angeles, där säsongen för tomater varade i all evighet.