lördag 23 januari 2010

Mattias

 


För ett tag sen sa jag att jag skulle skriva lite om vad som händer med alla familjemedlemmar. Har hittills bara hunnit med Christian, men nu är det Mattias tur.

Mattias fyllde 20 i augusti (helt otroligt vad tiden går fort) och går nu tredje året på Reed College i Portland, Oregon, och trivs utmärkt. Huvudämnet är lingvistik, och han studerar också filosofi, ekonomi, latin och grekiska. Han var just här för det månadslånga julupphållet. Eftersom vi flyttade till Ohio bara några dagar efter hans high school-examen i juni 2007, och han började college i augusti samma år, känner han ju ingen här, så det blir ganska långtråkigt för honom. Nästa sommar planerar han att stanna i Portland om han kan fixa det ekonomiska.

Han läser fortfarande kopiöst, fastän kanske inte som när han var yngre, och ibland läste upp till fem böcker i en dag. I stället skriver han en hel del. Jag har tidigare berättat om boken som han skriver, och som publiceras på hans blogg. Själv är jag imponerad av både språket och skrivstilen.

När han var yngre, och vi eller andra frågade den eviga frågan ’vad ska du bli när du blir stor?’, brukade han svara att han skulle bli läsare. Numera blir svaret mindre självsäkert. Det finns ju så många möjligheter. Vad man studerar när man skaffar sej en ’Bachelor of Arts degree’, är inte så begränsande vad gäller yrkesinriktningen som jag tror en fil kand kan vara.

När han inte pluggar eller läser eller skriver, finns det ju datorspel och andra spel. Det finns också en flickvän i bilden, fast vi vet i stort sett bara att hon heter Sam (Samantha), kommer från södra Kalifornien, och också pluggar lingvistik.

Sen får jag då och då telefonsamtal (eller text) med matlagningsfrågor. Han lagar ganska ofta mat för dom som bor på samma våning i studentbostadshuset. Hmmmm, undrar var han fick det intresset?
Posted by Picasa

1 kommentar:

Bertil sa...

Det här var efterlängtad info!
Nu väntar vi på mer om Ka-Ron och dig själv och naturligtvis forts. om Christian.