lördag 5 september 2009

Vi bor i ett sjukt land!

Högerextremisterna i USA (och det är en stor grupp) blir bara sjukare och sjukare. President Obama ger ett tal på tisdag till skolelever. Det ska handla om att studera hårt och att ta eget ansvar. Tv-nyheterna här är fulla av föräldrar som hatfullt säger att dom håller sina undomar hemma, så att dom inte kan doktrineras. Många skolor (bl.a. Mason High School) väljer att inte visa programmet. Om dom är så rädda för andras ideer, kanske det betyder att dom inte är så säkra att deras egna ideer klarar jämförelsen? Länken nedan leder till en artikel i Los Angeles Times.

Calls to boycott Obama's speech to kids offer a disturbing lesson in paranoia -- latimes.com

Posted using ShareThis

10 kommentarer:

Taina sa...

Jag fattar inte det här! Vad är de rädda för egentligen? Sedan låter föräldrar sina barn komma hem och sitta vid datorn och spela de hemskaste spelen där huvuden huggs av eller så ser de någon vidrig film.
Ja jag fattar inte det här...

mvh
Taina i CT

Svenska Lottie sa...

Jag håller med föräldrarna som plockar ut sina ungar ur skolorna för Obamas tal. Kan du tänka dig vilket ramaskri det skulle blir om någon från högern skulle göra detsamma. Nä, håll politik, och religion utanför skolorna.

Jag är ingen Obot, och tycker faktiskt att hans uppförande mer och mer börjar likna sånt som de sysslar med i Korea m.m. (men det är det ju inget som Obots ser).

FWIW, så är jag också en svensk som bor i USA, men har tack och lov min dotter i privatskola där de inte utsätts för varken politisk eller religiös hjärntvätt, utan ren utbildning.

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Svenska Lottie - Det blev faktiskt inte alls nåt ramaskri när Bush #1 gjorde samma sak, men fakta och balans verkar ju inte vara så viktigt för extremhögern i det här landet. När du sen jämför Obama med vad som händer i Nordkorea, kan jag bara säga som Barney Frank: "On what planet do you spend most of your time?" och "Trying to have a conversation with you would be like arguing with a dining room table."

Svenska Lottie sa...

Ha, ha! I guess someone is drinking the coolaid.

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Yes, obviously someone is drinking the Coolaid served up by Rush, Glenn Beck and company.

Bertil sa...

Även för en svensk i USA vore det tydligen förfärligt att låta tonåringar lyssna till den valde statschefen när han talar om vikten av att studera och ta eget ansvar.
Borde vi kanske hindra våra svenska barn från att lyssna på kungens traditionella nyårstal?

Ida sa...

Meh, vad sjukt. Googlade lite på "scandinavian stores cincinnati, oh" och fick upp din blogg. Jag är nämligen också från Umeå men bor just nu i Cincinnati.
Världen är bra liten.
Kanske du har några bra tips på scandinaviska butiker här i Cincinnati området? Ska nämligen ha en svensk hederlig kräftskiva till helgen. Har hittat kräftorna på IKEA men har inte en susning om vart jag ska hitta de underbara hattarna och allt annat bestyr runt om kring.
Har du något tips tro?

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Bertil – ja, politisk idioti är tydligen inte begränsat till amerikaner. Eller kanske det är väldigt lätt att smittas när man kommer hit? Det är otroligt många som tror på alla lögner på hatradion på högersidan här. Som du såg så sa hon inget om att George Bush d.ä. höll samma typ av tal som visades i alla skolor, eller om att talet inte alls handlar om politik. Och att jämföra Obama med Nordkorea? Tyvärr hör vi sånt dagligen här på hatradion. Och folk tror på det!

Umepojk i Mason, Ohio sa...

Ida – hör av dej till umepojk@embarqmail.com, så vidarebefordrar jag din fråga. Tyvärr tror jag det blir svårt att hitta.

Umepojk i Mason, Ohio sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.