lördag 22 augusti 2009

Må Europa aldrig bli som USA!

Lyssnade just på en intervju med justitieministern från Skottland som tog beslutet att frige den terrorist som dömts som ansvarig för Lockerbie-dådet. Har sällan sett ett så klart exempel på en generell skillnad mellan USA och Europa. Allt kyrkogående och bibelläsande i det här landet har tydligen inte gjort annat än att sprida ett tänkande som har väldigt liten skillnad med det tänkande man så hatar hos muslimska terrorister. I stället för bibelns alla positiva budskap har man antagit mottot ”Hämnd framför allt!”

1 kommentar:

Bertil sa...

Till att börja med har jag inte hört intervjun.
Efter att ha läst ditt inlägg är jag inte så säker på att du längre vet hur det är i Europa. Med säkerhet finns det alltid något som är bättre och en hel del som är sämre i USA.
Du menar väl inte att terrorister, som massmördat nära 300 helt oskyldiga människor och orsakat dem fruktansvärt lidande före döden generellt skall slippa straff och förlåtas?
Straff och hämnd är nog inte riktigt samma sak.
Utan att ha tagit ställning i det aktuella fallet kan jag tala om att väldigt många européer ställer sig undrande till detta frisläppande.