Det är det enda vi köpt från matvaruaffären hela veckan. Allt annat vi ätit har varit rester från vårt försenade julbord. Till och med när vi körde till Indiana. Färdkosten dit var skinkmackor. När vi såg på tävlingen var det mer skinkmackor. Till middag blev det crackers med ost och vindruvor. Nästa dag blev det mer ost, lite skinka, en del pepparkakor. Jag har redan skrivit om vad det blev för middag när vi kom hem.
I kväll blir det det sista av sillen och lite gravlax som förrätt. Huvudrätten blir halstrad gravlax med varm senapssås. Det är en favorit från Glada Laxens Kokbok. Glada Laxen (som låg i Gallerian på Hamngatan) besökte vi för många år sen, när Lars-Göran Alnemark var restaurantchef där. Undrar vad han och Marie-Louise gör nuförtiden.
I morgon får jag väl gå tillbaka till normal matlagning. Det finns fortfarande lite frusen julskinka, köttbullar och Jansons frestelse. Men jag tror vi väntar ett tag.
1 kommentar:
På birthday.se finns Lars-Göran Alnemark Östgötagatan 41 lgh 1103, 116 25 Stockholm. Fyller 66 år den 6 sept. 2012.
Skicka en kommentar